Køn

Er du transkønnet, nonbinær, queer eller interkønnet?

Føler du ikke at der er overensstemmelse med dit tildelte køn og din egen opfattelse af dit køn? Føler du ikke at du passer ind i et af de binære køn, mand og kvinde? Eller er du født med kønsanatomi eller kromosomer, der ikke passer ind i den typiske definition af han- og hunkøn.

Føler du ikke at du passer i de binære køn, mand og kvinde? Det kan være svært ikke bare at kunne sige hvilket køn man er af de to binære køn. Ikke kun ift. til ens omgivelser, men også og måske endnu mere ift. ens egen forståelse af sig selv. Vores sprog sætter meget ofte nogle rammer for, hvordan vi kan definere os selv. Og de fleste vil gerne kunne defineres som et eller andet for at finde fred. Og når man nu ikke føler sig tilpas som mand eller kvinde er det rart at kunne definere sig som nonbinær. Men det kan være svært for omgivelserne at forholde sig til. Og også for en selv. Og jævnligt vil man støde på situationer hvor man ikke passer ind. Fx ved udfyldelse af formularer hvor der kun er de klassiske to muligheder mand og kvinde, mødet med kønsopdelte toiletter og omklædningsrum, kommentarer når man kigger på kønsopdelt tøj, og meget mere.

Det kan være du selv er lidt forvirret over om du er nonbinær eller et binært køn. Det føles måske ikke rigtigt at vælge nonbinær og “helt afskrive” mand eller kvinde. Her har vi gen en begrænsning i det danske sprog hvor vi kun har et ord for køn. I modsætning for engelsk hvor der er både ‘sex’ og ‘gender’. Dvs. at der skelnes mellem det biologiske/fysiske køn og det sociale/psykiske køn. Det kan være at du føler dit biologiske køn er hunkøn, mens dit sociale køn er nonbinær. Dit biologiske køn kan enten være trans eller cis, mens det sociale er nonbinært. Ja, der er mange muligheder og det handler om at finde ud af hvad du føler dig som.

Når jeg hjælper dig som coach til at blive afklaret omkring din kønsidentitet, så handler det om at finde ind til din indre sandhed. Derfor vil jeg ikke komme med råd, men i stedet spørge nysgerrigt ind til dig. Og sammen med dig kigge på hvad der handler om dig og hvad der handler om udefrakommende påvirkninger, såsom egne overbevisninger fra opvæksten, omgivelsernes forventning, osv.

En afklaring omkring egen kønsidentitet og værktøjer til at håndtere omgivelserne kan give en indre ro, så du kan leve dit liv i nuet, i stedet for at overleve det og føle at fortiden hele tiden griber ind.

Vil du høre mere, så er du hjertens velkommen til at kontakte mig her.

Du er velkommen i min facebookgruppe for lgbt+ personer. Se mere her.